informatie

Mijn naam is George van der Lee en ik ben de trotse eigenaar van een authentieke en prachtig gerestaureerde “Vollenhovense Bol “. 

 

 

 

                                     

De Vollenhovense Bol is een traditioneel zeilschip (een platbodem) dat is ontstaan rond 1900 in Vollenhove, in de kop van Overijssel.

Scheepsbouwer Kroese ontwierp en bouwde de eerste Vollenhovense Bol als vissersboot op de toenmalige Zuiderzee. Dit bootje (toen zo’n 6.30 m lang) moest beter bestand zijn tegen overkomend water en meer beschutting aan de vissers bieden dan de gebruikte scheepstypes. Al snel werden Vollenhovense Bollen ook recreatief gebruikt.

                                                   

Varen is altijd mijn lust en leven geweest: Ik heb lang op de ‘grote vaart’ gezeten en alle wereldzeeën wel een keer mogen doorkruisen, maar nergens voel ik me zo thuis als op de Gouwzee, een water dat wordt ingesloten door karakteristieke haventjes, de dijken, met daarachter talloze winkeltjes en gezellige cafeetjes.

 

                            

Nu mijn leven in rustiger vaarwater terecht is gekomen voer ik regelmatig verrassende boottochten uit voor vrienden en relaties, teneinde hen te laten delen in de unieke ervaring die het varen met mijn authentieke boot teweeg brengt. Uniek is het zeker, want terwijl de wind door uw haren blaast en u het water voelt opspatten maakt u een uiterst comfortabele reis door het verleden, daarbij begeleid door ondergetekende, een kundige en gediplomeerde schipper die het gebied en alle al dan niet toeristische trekpleisters beter als zijn broekzak kent.

 

 

 

 

 

 

 

 

De boot leent zich het beste voor kleinere gezelschappen  (tot maximaal 6,5 personen) op de mooie dagen van het voorjaar tot de intredende herfst.

Elk vaararrangement wordt ’tailormade’ georganiseerd op basis van uw eigen wensen. Of wordt u liever verrast? Dan meer ik misschien wel aan in Marken om u de kerk te laten bezoeken, die vol staat met scheepsmodellen die door de bevolking zelf is gemaakt. Of wordt koers gezet naar Volendam om u te laten genieten van een lunch in de prachtige entourage van het inmiddels wereldberoemde hotel Spaander.

          

Natuurlijk kan ieder vaararrangement  gecombineerd worden met een van de vele attracties die het gebied rondom de Gouwzee kent, zoals bijvoorbeeld het Zuidezeemuseum, de diverse palingrokerijen of een rondwandeling onder begeleiding van een gids in klederdracht. 

 

 

 

                                                  

U arriveert in stijl met deze prachtige boot en op een afgesproken tijdstip wordt u ook weer opgehaald, en vanzelfsprekend kunt u desgewenst onderweg genieten van een drankje en een hapje, zorgvuldig uitgezocht.

Ik verheug me erop u te mogen begroeten aan boord van mijn Vollenhovense Bol: Ik garandeer u een unieke ervaring die u niet snel zult vergeten!!